Min lilla loppa började att löpa hela 3 månader tidigare än beräknat så det blev till att söka hane illa kvickt. Mitt val föll på trevliga och snygga Toste (Chico SE36478/2015) som bor hos sin matte Karin i Södertälje. Jag valde honom då han har en väldigt tilltalande stamtavla och att han och hans släkt har bra hälsa. Sedan hade jag hört att han var en synnerligen trevlig hane utan speciellt mycket jaktintresse och det är superviktigt för mig. Han hade även ett jättetrevligt BPH som tilltalade mig.
Jag tog med mig min underbara vän Jessica som sällskap på denna resa. Hon har själv hundar och har varit uppfödare i många år så hon tyckte att detta skulle bli trevligt. När vi kom ner så fattade Toste och Ina tycke för varandra direkt och parningen var över inom en halvtimme. Vi passade Toste hela den dagen så vi tog en härlig lång skogspromenad, myste med honom i knät och bekantade oss. Han var superkelig och väldigt go med oss. Jag, Jessica och Ina bodde på ett jättetrevligt hotell den natten och firade parningen med ett glas Champagne. Dagen efter så for vi tillbaka till Toste. Nu hade han ju övat lite så denna gång gick det ännu snabbare!!! för dem att få till en parning. Han är verkligen en jätteduktig hane och Ina är en mycket duktig tik. Han är några centimeter mindre än Ina men hon gick och ställde sig i en lite fördjupning i gräsmattan så att han skulle nå upp. Djuren är så kloka 😉
Så, nu håller vi tummarna för valpar i slutet av juni.
Tack Jessica för en jättetrevlig tripp <3