Nu har Zallys andra kull blivit fyra veckor. Jag har medvetet väntat med att skriva i min blogg tills nu för det är nu det blir roligt att beskriva hur kullen utvecklas.
Ja, det blev en B-kull men samtidigt fick de ett tema – James Bond agent 007.
Tiken kommer att heta det coola namnet Zallayas Bondbrud i stamtavlan. Det var min dotter som kom på det och jag tyckte att det var så hysteriskt bra. Sen valde vi att fortsätta på samma tema. Så sagt och gjort så får ena hanen heta Zallayas Bond, James Bond och den andra hanen Zallayas Blofeld. Blofeld har många kliat sig i huvudet över och man behöver nog vara en inbiten Bondfantast för att veta vem han är. Det är James Bonds nemesis och styvbror. Han med den långhåriga katten som är lite hemlig. I senaste filmen “Spectre” så var han med igen faktiskt.
Ja hur som helst, mina små agenter växer och frodas. Detta är en mycket jämnare kull än förra gången. De följer varandra viktmässigt och de ser ut att vara lite samma “modell”. Hanen med mycket mörkt ser dock ut att kunna bli den som blir tunnast – lite sportmodell.
Nu bor de i köket sedan en vecka tillbaka i sin megastora valplåda. Där har de mjuk bädd, en koja, värmelampa och olika saker att aktivera sig med. Lådan är bara 30cm hög så när de tar sig ut så får de röra sig fritt i de rum som inte har tjocka mattor. De har en alldeles egen barnsköterska – storasyster Ina. Hon är så otroligt förtjust i valparna.
Hon tvättar, leker och övervakar dem. Zally låter henne hållas och tycker nog att det är skönt med lite avlastning ibland.
Nu så springer de runt riktigt bra. Balansen är väl inte heeelt hundra men de gör framsteg varje dag. Tänderna har också kommit till Zallys stora förtvivlan. Det gör ju ONT!!! när de diar.
Nu har valpköparna börjat komma på besök också.och det är verkligen jättetrevligt. Det är fortfarande inte bestämt vem av familjerna som ska få vilken hanvalp ännu. Jag vill studera dem en stund till för att se vem som passar bäst hos vem.